Kulinarna Moc Dymu: Dymione Żeberka BBQ

Dziś podzielę się z Wami niezwykłym przepisem na żeberka, które zaskoczą Was swoim intensywnym, dymnym smakiem.

Przygotowanie:

1 kg żeberek wieprzowych
1/4 szklanki marynaty BBQ
2 łyżki soli
1 łyżeczka czarnego pieprzu
Drobno posiekana cebula

Kroki:

Żeberka dokładnie umyj i osusz. W misce wymieszaj marynatę BBQ, sól, pieprz i posiekaną cebulę. Posmaruj żeberka przygotowaną marynatą i odstaw na kilka godzin (najlepiej na noc) w lodówce, aby dobrze się nasączyły.

Przyrządzenie:

Przygotuj grill na średnio wysoką temperaturę i wrzuć na niego kawałki drewna (np. dębu lub jabłoni) do dymienia. Umieść żeberka na ruszcie i przykryj pokrywką, aby dym mógł je otoczyć.
Grilluj żeberka przez około 2-3 godziny, odwracając je co jakiś czas i dodając więcej drewna do dymienia, jeśli jest taka potrzeba.

Podanie do stołu:

Gdy żeberka osiągną soczystą i miękką konsystencję, wyjmij je z grilla.
Pokrój na porcje i podawaj z ulubionymi dodatkami, takimi jak pieczywo, sałatki i sos BBQ.

4 1 vote
Ocena artykułu
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowszy
Najstarszy Najwięcej głosów
Zobacz wszystkie komentarze
View all comments
0
Dodaj komentarzx